Born 14-05-2018

Pedigree

Total inbreeding is just 2,36% !!!
Polaris just 8,81% Both very low and rare!

Parents:
Jorik fra Jerriks Smykkeskrin

&
Dolly Doolittle fra Jerriks Smykkeskrin

Mensen let op eclampsie bij katten tijdens de bevalling!!!

Hier het enorm verdrietige verhaal van Dolly en haar nestje...
Onze Dolly was op Donderdag 10-05-2018 uitgerekend. Ik tel altijd 68 dagen omdat mijn poezen 9 van de 10 keer op de 68ste dag bevallen. Vanaf woensdag begon ze met de grotere kitten’s te slepen.
Ze moesten met haar in de werpkist zitten… Voor mij een teken om haar goed in de gaten te houden. Dus ben ik vanaf dat moment voor haar op gebleven. Meestal rond 3 uur in de ochtend ging ze heerlijk slapen, dus ging ik dat ook maar proberen om enigszins fit te zijn voor de aanstaande bevalling.
Zo ook in de nacht van 12 op 13 Mei.
Op 13 Mei trof ik haar s’ochtends om 9 uur stuipend aan! Ik ben mij natuurlijk kapot geschrokken en heb meteen de dienstdoende dierenarts gebeld. Wij mochten ook meteen komen.
Bij de dierenarts heb ik meteen aangegeven dat mijn vermoeden eclampsie (gebrek aan calcium) was,
maar volgens haar was dat onmogelijk en kwam dit alleen voor bij honden en koeien… Verder zou het veel te gevaarlijk zijn om haar calcium te spuiten. Ze zou er een hartstilstand van kunnen krijgen… Vitamine B12 was volgens haar ook geen optie. Er werden een echo en röntgen foto’s gemaakt. Echo en röntgen wezen uit dat de kittens nog lang niet ingedaald waren, maar nog wel leven. Dat er veel ontlasting zat die ze nog kwijt moest en dat de blaas goed gevuld was. Keizersnede wilde men liever niet doen in dit stadium. Dat begreep ik wel. Maar Oxytocine en Calcium waren absoluut geen optie volgens haar. Terwijl dit nou juist de behandeling is bij eclampsie – oftewel weeën zwakte, zoals ik later achter kwam! Men zou Utrecht kunnen bellen, afdeling voortplanting, maar dat werd dan toch niet gedaan…. Wij werden na betaling van 173 euro naar huis gestuurd met het advies om af te wachten of de bevalling niet toch nog vanzelf begint. Onmogelijk bij eclampsie tijdens de bevalling! Dat leek mij dus ook al geen goed plan, maar de DA bleef er stellig in dat zowel keizersnede als ook het spuiten van Calcium en Oxytocine ( weeën opwekker) geen optie waren! Ook al vertelde ik dat ik geen idee had hoe lang onze arme Dolly al in deze toestand verkeerde! Het kon al wel de halve nacht zo gegaan zijn…
Dan ga je naar huis, onzeker gemaakt door de DA en informeer je bij collega fokkers en google, die allen hetzelfde zeggen – calcium en oxytocine zou de enige juiste behandeling zijn in dit geval! Ik heb Dolly Calcium gegeven in vorm van Schussler Salze. Dat hielp ietwat tegen de stuipen, maar geheel weg waren ze nog niet. Ook de achterhand bleef maar extreem zwak!

Om 1 uur s’nachts heb ik opnieuw gebeld in de hoop dat er nu een andere DA dienst zou hebben, wat helaas niet het geval was! De DA was er helemaal niet verbaasd over dat haar toestand nog steeds niet veranderd was – een bevalling duur nou eenmaal?!?!?!?! Ik moest haar zwaar ervan overtuigen dat dit toch echt niet normaal was en dat het echt niet goed ging met Dolly! Met tegenzin mocht ik dan toch maar weer komen… Ik had een video gemaakt van de stuipen en de zwakke achterhand van Dolly, die op de tafel bij de DA al helemaal niets meer deed, of juist probeerde om weg te komen… Opeens had ze het dan toch over een calcium test!!!! Waarom had dit s’ochtends niet al gekund???? Ik had haar natuurlijk al calcium gegeven en toch viel de test erg laag uit!!! De DA schrok ook wel van die beelden, maar er werd weer alleen een echo gedaan om te kijken of de kittens nog leven!!! Volgens haar waren ze al wel een paar millimeter verder ingedaald en de blaas was erg vol… Ja gek hé? Als je zowat verlamd bent op de achterhand!!!! Maar dat negeerde die DA volledig! Ik werd zo langzaam boos en stond erop dat de poes al extreem zwak was en al heel niet meer in staat zou zijn om uit zichzelf te gaan bevallen. Maar de DA was van mening dat Dolly helemaaal niet zwak was!!!

Hier de beelden: Video 1 met de stuipen en video 2 waarop men ziet hoe zwak ze op dat moment al op de achterhand was

Ik wilde gewoon NU een keizersnede, als ze al geen calcium wilde geven. Ze begon erover dat ze er assistentie bij zou moeten roepen als ik er later nog weer mee wilde fokken. Aangezien ik DIT nooit meer onze Dolly aan zou willen doen, was ik hoe dan ook van plan geweest haar te castreren! Ik bood aan om zelf te assisteren, omdat ik daar best toe in staat ben, maar ze had er volgens mij geen zin in om midden in de nacht een operatie uit te oefenen… Ze bood aan dan toch maar calcium te geven en een infuus en pijnstilling. Bleek achteraf dat ze heel geen calcium gegeven had!!!!!!! Ze vertelde dat ze dan mss met de calcium (wat Dolly dus NIET gekregen had!!!) komende nacht vanzelf zou kunnen bevallen en anders dan toch morgen ochtend een keizersnede…. Men zou Utrecht kunnen bellen, maar daar zou op dit tijdstip toch al niemand zijn – ja gek hé? En we waren er toch s’ochtends al geweest!!!!

Dolly werd die nacht steeds zwakker en ik zat smorgens weer bij de DA. Deze keer was het een andere en die zag meteen op de beelden dat het eclampsie is! Deze DA had de dienstdoende van afgelopen nacht gesproken en vertelde doodleuk dat diegene nou toch twijfelde of ze niet toch beter calcium had kunnen geven!!!!! Ik schrok me rot – jeeeetje wat een bezeikerei!!! In deze praktijk hadden ze geen calcium op voorraad, dus moest ik met het arme diertje naar hun andere filiale rijden (20 minuten reistijd) en daar aangekomen moest ik ook nog eens drie kwartier wachten op de calcium injectie, die ik dus inderdaad niet herkende vanuit de nacht hiervoor! Maar ALWEER geen keizersnede!!! Ze had vanaf de nacht van 12 op 13 Mei eclampsie gehad en kreeg nu pas de eerste calcium injectie!!! Veel te laat natuurlijk om nog te kunnen bevallen, ook al was ze niet zo zwak geweest! Voor een onbehandelde eclampsie staat binnen 24 uur coma en dood!!!

Om 16 uur lag Dolly er zo zwak bij dat ik de DA belde en erop stond dat ze NU een keizersnede moesten doen, anders zou ik Dolly kwijt raken! Mijn laatste keizersnede was 2001, dus ik vraag er normaliter nooit om! Maar nu zou het echt niet anders kunnen! Dolly was zo zwak dat een snufje narcose voldoende was en ze meteen in elkaar zakte, waarbij ze de plas liet lopen, die ze niet kwijt kon doordat ze niet eens naar de kattenbak kon en door de zwakke spieren! Terwijl de andere DA ervan overtuigd was dat Dolly helemaal niet zwak was!!!!
5 levende kittens werden gehaald, maar Dolly was er erg aan toe! Ze kreeg nog een keer calcium. De baarmoeder was zo slap geweest dat ze inderdaad nooit zelf had kunnen bevallen, constateerde de DA die de operatie deed. Ze kreeg oxytocine en dat zorgde ervoor dat er klein beetje beweging in de baarmoeder kwam. Ze werd dan ook gelijk gesteriliseerd. Ik moest de kittens om de twee uur flessen, ook om Dolly te ontlasten, maar ook omdat Dolly nog niets van de kitten’s wilde weten – logisch na deze horror dagen!

15-05-2018 Het was allemaal te veel voor Dolly geweest en ze wilde gewoon dood. Kroop weg en was vreselijk misselijk (overigens toch ook wel een symptoom van eclampsie!) Ik kreeg er maar geen voeding in en heb een sonde laten plaatsen en ze kreeg nog een calcium injectie. Door de sonde kon ik haar voeren en knapte ze heeeeel langzaam een beetje op! Ze is er nog lange niet, maar ik ben nu niet meer zo bang dat ze zou gaan overlijden. Wat een sterk meissie!!!
De kittens en Dolly voedde ik om de 2 uur 24/7. Ik vraag me af of dit zo ver had hoeven komen. Hoogstwaarschijnlijk had de keizersnede voorkomen kunnen worden als Dolly meteen de 13de ’s ochtends calcium en oxytocine had gekregen. In geval van Eclampsie is oxytocine niet zo gevaarlijk als in normale omstandigheden…
De horror was nog lange niet over zou ik de komende dagen merken…
Tijdens de begin periode van een bevalling worden er hormonen vrij gemaakt die ervoor zorgen dat de kitten’s hun ademreflex beginnen te activeren. Omdat Dolly 2 dagen bezig was met de bevalling zou dit de reden ervoor kunnen zijn dat ik binnen de eerste 10 dagen 4 van de 5 kitten’s kwijt raakte aan longontsteking. Wij zijn door een hel gegaan sinds 13 Mei…
Met Dolly gaat het gelukkig weer goed! Al zoekt ze haar overleden babies :'(


RIP Jannieke, Rimfaxe, Flicka Vän en Tara. Wij zullen jullie nooit vergeten :'(

Flicka Vän
black tabby mc white

female

Angel

Jannieke
silver tabby mc white

female

Angel

Rimfaxe
silver tabby blotched white

male

Angel

Tara
black tabby blotched white

female

Angel

Docka
black white

female

Stays


Explanation to status:
Option*: People are going to choose between these kittens.
Option: Some interest is shown, but nothing is final
Booked: The booking deposit is payed and the contract is signd

Wat kost een raskat?

Onze kitten's kosten 750€ ervan uitgaande dat er niet mee gefokt word.
Prijs voor fok en show op aanvraag.
Wij verkopen geen kitten aan mensen die de katten los buiten laten lopen of
(nog) geen andere kat in huis hebben/willen!

Lees hier de reden

Wij hanteren een lage inteelt percentage en de Gezondheid staat bij ons hoog in het vaandel!

Interesse in een kitten van ons? Zo werkt dat

Katten drinken liever vers, stromend water.
Het is belangrijk dat katten genoeg drinken, aangezien het woestijndieren zijn!
De Miaustore-fontein heeft 8 verschillende drinkzones die uw kat motiveren om te drinken.

Impressions how we raise our kittens

Friends have Kittens!!!